Hangi aday kesinlikle işe alınmamalı (Mülakat aşamasında)?

Yalan söyleyen, yalanını yakaladığınız aday kesinlikle işe alınmamalı. Mülakatta yalanı yakalamanın en kolay yolu, özgeçmişteki bilgileri ile anlattıkları arasındaki çelişkilerin üzerine gitmektir.

4 thoughts on “Hangi aday kesinlikle işe alınmamalı (Mülakat aşamasında)?

  1. işe alırken “mutlaka”, kesinlikle”, evet”, hayır”, doğru”, yanlış” gibi sözcükleri insan kaynakları lügatının esasları içerisinden itinayla hep çıkarmışımdır. Bu nedenle de sohbetlerimizde insan kaynakları yönetiminin çerçevesini çizerken “insan kaynakları iki kere iki dört eşitliğinin bozulduğu yerde başlar” demişimdir. mülakat zaten sitres, acaba ve korkuyla görüşmeye gelen kişinin eksik ve zaafları üzerine giderek onu daha çaresiz ve zavallı haline getirmek yerine öz güvenini artırarak daha hangi gizli saklı yetkinliklerini o na hatırlatabilirim in önünün açılmasıyla anlamını bulur. yoksa günümüzde o kadar polisçilik oyununu muteber kabul eden varki..

    Beğen

  2. Ne garip, halbuki iş hayatında yalan söylemek gayet olağan karşılanır ve hatta bazen gerekli görülür. Özgeçmişteki bilgiler ile anlattıklarını örtüştüremeyip yalanı yakalatan kişi “yalan” konusunda yaya demektir, bu da onun esas itibariyle dürüst biri olduğuna delil sayılabilir.

    Beğen

Yorum bırakın